LESKO / PODKARPACIE. Szalony Sylwester w niepowtarzalnym klimacie tradycyjnego, polskiego wesela. Suto zastawione stoły, godziwy napitek, serdeczna obsługa i gorące weselne rytmy. Zespół "Fruwająca Kanapa" zadba o szalone tańce.  „Zastaw się a postaw się” – ta znana polska maksyma przyświecać będzie organizatorom. Zespół “FRUWAJĄCA KANAPA” z Soliny ze swoim liderem i wodzirejem – Mariuszem Szpojnarowiczem zadba o to, abyście w całonocnych, szalonych tańcach i zabawach zdarli parkiet i buty. Osoby przebrane za Nowożeńców będą specjalnie wyróżnione! Pamiętajcie: “Nieważne czyje było wesele, noc poślubna należy się każdemu!”. MENU SYLWESTROWEJ NOCY:
  • Przywitanie - Podmuch Starosty
  • Przystawka - Kieszonka ze schabu z musem czosnkowym w szampańskiej galarecie
  • Kolacja - Polędwiczka wieprzowa sous – vide, w zielonej kruszące, z piure ziemniaczano – pomidorowym, groszkiem zielonym i łezką sosu buraczanego
Deser: tort weselny z cukierni “Szelców” Stoły obfitości, na których między innymi podajemy:

ZIMNY BUFET

  • Pieczyste mięsiwa z zimnymi dipami
  • Tatar wołowy podany jak dawniej
  • Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  • Drobiowe galantyny
  • Udziec z dzika
  • Rozbef na ostro w pieprzu zielonym
  • Wieprzowa noga w towarzystwie wybornych wędlin (pasztety, baleron, kiełbasy, kabanosy, szynka domowa)
  • Smalczyk z kiszonymi ogórkami
  • Galeria ryb, śledzie
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim
  • Jaja faszerowane na sosie tatarskim
  • Deska serów
  • Sałatki – różne, sosy na zimno

BUFET SŁODKOŚCI

  • Wspaniałe wyroby cukierni „Szelców”
  • Sałatka owocowa, owoce
CIEPŁE DANIA NA STOLE SZWEDZKIM
  • Żur z boczkiem i kiełbasą
  • Kociołek z “Połoniny”- gulasz z baraniny
  • Pierogi opiekane na maśle
  • Flaki wołowe po chłopsku
  • Pieczone prosię podane z małymi gołąbkami z kaszą i grzybami
KOLACJE SERWOWANE DO STOŁU
  • Tarta z boczkiem, porem, serem i jajami

  • Barszcz czerwony z rożkiem nadziewany szpinakiem i borowikami

Napoje w zestawie :
  • Coca – cola , Fanta, Sprite ,woda mineralna gazowana i nie gazowana ,soki, kawa,
  • herbata w ilości nielimitowanej
  • 1 butelka wódki  0,5 l dla dwóch osób
  • 1 butelka wina musującego dla czterech – sześciu osób
Koszt zaproszenia na bal sylwestrowy wynosi 590 zł od pary/1os. 295 zł. W cenie konsumpcja od pary 550 zł i bilet 40 zł. szelc plakat wesele (1)

Zaproszenia do odbioru w Restauracji “Szelców” w godz. 12.00 – 21.00

Kontakt: Restauracja “SZELCÓW” Telefon: 0-13 469-60-80 kom: 0-665-488-688