SANOK / PODKARPACIE. Myśliwskie Smaki, czyli dziczyzna przyrządzona na wiele sposobów. Niedzielne popołudnie w Mrzygłodzie upłynęło pod znakiem wyjątkowych smaków, które powodowały rozkosz dla podniebienia.

Był to także czas spotkań towarzyskich oraz możliwość podglądnięcia mistrza Witolda Nogaja, który przyrządzał specjalnie dla gości bogracz myśliwski. Danie to składa się przede wszystkim z dziczyzny, wędzonej słoniny, wędzonego boczku, smażonych ziemniaków, papryki, polskich pomidorów oraz czerwonego wina. - Dziczyzna jest jak kobieta: potrzebuje towarzystwa i różnorodnych dodatków - mówił kucharz. - Jeśli dodamy do potrawy wino, możemy już o niej mówić, że jest wytrawna - dodał żartobliwie. Na scenie zaprezentowały się zespoły ludowe, odbyły się także konkursy, m.in. próba męstwa jaką było przecinanie bali metodą ,,moje twoje". Można było także podziwiać zdobycze myśliwych, spróbować ,,cudów" w wykonaniu Kół Gospodyń Wiejskich, podziwiać psy myśliwskie oraz pobawić się w zgadywanki przygotowane przez leśników z Nadleśnictwa Brzozów. Zobacz fotorelację z wydarzenia. [gallery link="file"]